Egyszerre túl sok feladat végzése kiégéshez vezethet

Az úgynevezett „multitasking”, vagyis több feladat párhuzamosan történő végzése, egyszerűen telíti az elmét és folyamatos nyomás alatt tart. Nem csoda, hogy ez az egyik legkárosabb, ugyanakkor leggyakoribb rossz szokás. Téves elgondolás, hogy hatékonyabbak vagyunk, ha több/sok feladatot igyekszünk egyszerre ellátni. Rövidebb idő alatt éred el a kitűzött célt, ha egyszerre egy dologra fókuszálsz és azt igyekszel a lehető legjobban megoldani.

Szokásaink meghatároznak minket. És semmi sem tud olyan kártékony hatással lenni a kreativitásra és a produktív, eredményes életre, mint a rossz szokások. Ahhoz, hogy kiegyensúlyozott életet éljünk, mely elégedettséggel tölt el minket, fel kell szabadítani magunkat rossz beidegződéseinktől. Mindez – főleg az első lépések megtételekor – nagy erőfeszítéseket és odafigyelést kíván, de a pozitív változások csakhamar igazolnak afelől, hogy jó úton haladunk.

Szeretnéd megelőzni az influenzát?

Az immunrendszer testünk természetes védekezőképességét jelenti az őt károsító hatásokkal (kórokozók vagy méreganyagok) szemben. 

Hogyan segítheted működését jógával? Milyen területekre figyelj különösen?

A kobra tartás (bhudzsangaszana) az egyik legismertebb és legtöbbet gyakorolt ászana gerincjóga,
hatha jóga és női jóga órákon is. 
Nem véletlenül kihagyhatatlan gyakorlat, hiszen rengeteg kiváló hatása van,
kezdő és haladó szinten is rendkívül hatásos hátrahajló póz. Nézzük a hatásait...

 

Talán nincs is olyan ember a világon (sajnos már a kamaszokat is beleértve), akinek ne fájt volna a dereka, háta, nyaka. A gerincfájdalom egyik legfőbb oka a rossz testtartás lehet.  Gondoltad volna, hogy az ülésbe bele is lehet halni?

"Az 1 perc olyan rövid idő! Semmire sem elég! Nekem ennél több idő kell a jógához, gyakorláshoz, mozgáshoz"- mondják sokan.

Próbáltál már egy gyakorlatot teljes odafigyeléssel, 1 percen keresztül végezni? Megnézted már, hogyan érezted magad utána? Szerintem egy próbát megér!

De nézzük csak mire elég egy perc?

Mi történik a világban 1 perc alatt?

  • az emberi test 120-180 millió vörösvértestet termel,
  • az emberek a világon 2,4 millió kérdést tesznek fel a Google-nek,

 

Mennyiben hasonlítanak az ősi jógi tudomány és a modern viselkedéstudomány módszerei? Tanulmányoztam mindkettőt, és sokkal több hasonlóságot találtam, mint elsőre gondolhatnánk. A kettő kombinációjából alkottam meg a 3 lépéses K-É-K módszert, hogy még könnyebb legyen a jógát a napi szokásoddá tenni.

Persze, mind nagyon fontosak. De nagyon könnyű elveszíteni őket, ha egy nehéz nap, stresszes élethelyzet, fáradtság jön közbe. Hirtelen az új szokás kialakítása már nem lesz annyira fontos.  

Most jön a lényeg

“Az vagy, amit újra és újra teszel. A kiválóság tehát nem tett, hanem szokás.”- mondta Arisztotelész.


A Duke Egyetem tanulmánya szerint, bár azt hisszük, hogy naponta, folyamatosan mi döntünk a tetteinkkel kapcsolatban, a viselkedésünk 45% szokásokból származik.

Hogy néznek ki a szokások az agyban?

 

Tudom, mi jár a fejedben, pedig nem vagyok gondolatolvasó. 
“Az 1 perc jóga nem túl kevés?”
“Mire jó 1 perc?”